افراد زيادي از علايم حساسيت مانند عطسه، سردرد، ورم يا آب ريزش چشم و بيني، خلط، سينوزيت و مشکلات گوارشي رنج مي برند.
از برخي داروها براي تسکين علايم مربوط به حساسيت استفاده مي شود اما داروهاي طبيعي يا به عبارتي گياهان دارويي براي درمان اين مشکل که بيشتر در فصل بهار گريبانگير افراد مي شود، وجود دارد.
هيستامين، ترشح گلبول سفيد
هيستامين مادهاي است که بدن در طول يک واکنش حساسيت زا ترشح ميکند. گلبول هاي سفيد (ماستوسل ها) ، هيستامين را ترشح ميکنند و اين باعث تحريک فرايندي ميشود که به آن “واکنش ايمني التهابي” اطلاق ميشود.التهاب يا علايمي مانند پف و ورم چشم، قرمزي حفره بيني، التهاب رودهها، يا کهير در بدن به آساني قابل تشخيص است.
عوارض آنتي هيستامين ها
بسياري از داروهاي آلرژي به عنوان آنتي هيستامين عمل ميکند اما معمولا با اثرات جانبي، از جمله سستي، اختلال در يادگيري و اختلال در حافظه همراه است.و اما بهترين گزينه ها از ديد پزشکان و دکتر مهدي احمدي :
گزنه
از گزنه مي توان به عنوان آنتي هيستامين طبيعي استفاده کرد چون حاوي اجزاي مختلف است که به مقابله با هيستامينها کمک ميکند.
ويتامين C
ويتامين C (که با نام اسيد آسکوربيک نيز شناخته ميشود) يک آنتي هيستامين طبيعي و مصرف آن رايجترين و آسانترين روش درمان واکنشهاي آلرژيک است.مصرف ? گرم مکمل ويتامين C در روز ميزان هيستامين خون را تا ?? درصد کاهش ميدهد.پژوهشگران و نيز پزشکان طب طبيعي توصيه ميکنند براي پيشگيري از واکنشهاي حساسيت زا ? ميليگرم در روز ويتامين C دريافت کنيد.کوئرستين
کوئرستين يک ماده طبيعي ديگر است که براي مقابله با واکنشهاي حساسيت زا مفيد است.
ميوهها و سبزيجات، به ويژه مرکبات، سيب، پياز، جعفري، مريم گلي و چاي از منابع خوراکي اصلي اين ماده است. به گزارش شفا آنلاين، کوئرستين ماستوسلها را به گونهاي تثبيت ميکند که به کاهش اضطراب(Anxiety) و واکنشهاي حساسيت زا کمک ميکند.
با مصرف کوئرستين علايم سندروم زجر تنفسي و التهاب در مجراهاي تنفسي کاهش مييابد.
محققان توصيه مي کنند در موارد حاد ، مکملهاي کوئرستين را به عنوان آنتي هيستامين طبيعي مصرف کنيد، نه خوراکيهايي که حاوي آن است زيرا خوراکيهاي حاوي کوئرستين ممکن است ميزان بالايي هيستامين داشتهباشد و واکنش آلرژيک را افزايش دهد. مرکبات حاوي کوئرستين است اما مي تواند در برخي افراد سبب واکنش شود.سبزيجات حاوي آنتي هيستامين طبيعي
شاهي آبي: به گفته پژوهشگران شاهي آبي (تره تيزک) ميتواند تا ?? درصد هيستاميني را که از ماستوسلها ترشح ميشود، خنثي کند.
جوانه نخود فرنگي نوعي سبزي است که داراي آنزيمهايي به نام اکسيداز با غلظت بالاست. اين آنزيمها که هيستامين را از بين ميبرد، در نخود سبز، عدس و نخود به وفور يافت ميشود (البته اين امکان وجود دارد که نخود تاثير عکس داشتهباشد، بنابراين آن را با احتياط مصرف کنيد).
گياهان دارويي حاوي آنتي هيستامين طبيعي
ژينکو بيلوبا – ژينکو بيلوبا يک گياه دارويي چيني است که اغلب با هوشياري ذهني و تقويت حافظه همراه است.
آويشن :آويشن يک گياه دارويي است که مقدار زيادي ويتامين c دارد و به تثبيت ماستوسلها نيز کمک ميکند.
ترخون :اين گياه مانند آويشن و ريحان عمل ميکند، يعني به تثبيت ماستوسلها و جلوگيري از ترشح هيستامين کمک ميکند.
بابونه :اين گياه دارويي فوايد بسياري دارد. بابونه نيز مانع از ترشح هيستامين ميشود.
سياهدانه: سياهدانه هم به شکل دانه و هم به شکل روغن يافت ميشود و با نام گل رازيانه، گشنيز رومي و زيره سياه نيز شناخته ميشود. اين گياه دارويي به عنوان آنتي هيستامين عمل کرده، از بافت پوششي روده محافظت ميکند و به اين طريق مانع از ترشح هيستامين در رودهها ميشود. اين گياه فوايد بسيار زياد ديگري نيز دارد و “درمان کننده همهچيز به جز مرگ” نام گرفته است.پرهيزها :
مصرف زياد ماست و دوغ، غذاها و دمنوش ها و داروها با طبع سرد، کم تحرکي يا بي تحرکي، پرخوري و خوردن شير سرد با موادنگهدارنده در صبح فرد را دچارسوء مزاج سرد و تر مي کند و ترشحات بيني و پشت حلق را به همراه دارد.
به گفته متخصصان طب سنتي براي جلوگيري از سوء مزاج سرد و تر، جايگزين کردن گوشت گوسفند به جاي گوشت گاو و استفاده از روغن هاي کنجد وزيتون طبيعي به جاي روغن هاي صنعتي مفيد است و مصرف ميوه هايي مثل خرمالو، انجير و انار ميزان ترشحات را کم مي کند.